Hello world یا سلام دنیا !
عبارتی که برای برنامه نویس ها بسیار آشناست .
با یک تاریخچه از Hello world میریم سراغ سورس کد hello world در سالیدیتی.
برایان کرنین Brian Kernighan نویسندهی یکی از کتابهای خیلی معروف در زمینه برنامهنویسی به نام “C Programming Language” و کسی که Hello, World رو خلق کرد، اولین بار در کتاب “A Tutorial Introduction to the Programming Language B” که در ژانویه ۱۹۷۳ به چاپ رسید به Hello World اشاره کرد.
متاسفانه خودشم به یاد نداره که کی و چرا کلمات سلام دنیا رو انتخاب کرده و زمانی که با Forbes India راجعبه این موضوع مصاحبه میکنه، میگه که حافظهم یاری نمیکنه.
” چیزی که به یاد دارم اینه که داشتم یه کارتون نگاه میکردم که توش یه تخم مرغ و یه جوجه بود و جوجه داشت میگفت: سلام دنیا (Hello World).”
تا اون موقع نه Kernighan و نه همکارش Dennis Ritchie (نویسنده و خالق زبان C) نمیتونستن تصور کنن که این زبان و کتاب آموزشش چقدر میتونه روی دنیای برنامهنویسی امروز اثر بذاره.
در واقع تا امروز هیچکس نتونسته از نظر علمی توضیح بده که چرا “Hello, World” اینقدر محبوب شد ولی همهی ما دوسش داریم و توی تست اولین برنامهای که با یه زبان جدید مینویسیم ازش استفاده میکنیم.
اگر به یادگیری سالیدیتی علاقه دارید حتما آموزش جامع سالیدیتی به زبان فارسی را ببینید در این آموزش علاوه بر یادگیری سالیدیتی مدرک معتبر هم دریافت می کنید و همچنین در بخش دوم آموزش راهنمای قدم به قدم در آمد زایی از سالیدیتی را یاد خواهید گرفت.
همچنین کتاب آموزش سالیدیتی هم در سایت قرار گرفته که به زبان اصلی است و برای یادگیری مفاهیم سالیدیتی به شرط اینکه زبان انگلیسی بلد باشید خوب است
سورس کد hello world در سالیدیتی به شکل زیر نوشته می شود.
همانطور که می دانید در برنامه نویسی سالیدیتی ابتدا ورژن سالیدیتی را تعریف می کنیم و در اینجا با عبارت contract قرارداد هوشمند Hello World را تعریف کرده ایم
دیدگاهتان را بنویسید